Pagina bewerken (back-end)

Pagina’s bewerken in Page Builder back-end (aan de ‘achterkant’)

Je kunt je pagina’s aanpassen vanaf de achterkant. Soms is dit nodig omdat niet alles vanaf de voorkant kan. Ga naar het Dashboard en klik op Pagina’s in de linker menubalk.

Je ziet hier hoe een pagina is opgebouwd. Deze pagina is opgebouwd uit meerdere rijen, waarbij een rij kan bestaan uit 1 of meer kolommen.

Vaak zit in de bovenste rij een grote afbeelding, en in de volgende rijen zit de inhoud van je website. Wil je een bepaald stukje tekst aanpassen kijk dan goed op de voorkant van de site welk blok je zoekt, en ga vervolgens met je muis over het blokje heen. Je ziet nu 2 rijen met iconen. De bovenste rij icoontjes is voor de styling van de volledige rij, bijvoorbeeld de achtergrond. Hier kan een foto in zitten, of een achtergrond kleur. Het voert voor deze handleiding te ver om dit uit te leggen. Wat wel handig is om te weten is dat je met het + teken een extra kolom kunt toevoegen, en met het - teken kun je een (lege!) kolom verwijderen.

De onderste rij met 3 icoontjes heb je wel nodig:

  • Klikken op het kruisje verwijderd dit blokje
  • Klikken op het dubbele A4-tje kopieert dit blokje
  • Bij klikken op het potloodje ga je naar de editor waar de tekst in staat.


Gekopieerde tekst plaatsen

Wil je tekst kopiëren uit een andere bron (word of internet) lees dan hier hoe je gekopieerde tekst moet verwerken!

Rij met indeling kopiëren

Soms zul je graag een volledige rij met een bepaalde indeling willen kopiëren, zodat je bijvoorbeeld alleen de tekst hoeft te vervangen. Je kunt een volledige rij kopiëren door op het bovenste dubbele A4 icoontje te klikken. Dit dupliceert de volledige rij. Nu heb je alles hetzelfde: indeling, kolommen, achtergrond en instellingen. 

Je kunt nu per kolom de tekst aanpassen (klik op het potloodje van het betreffende vak) en eventueel een afbeelding wijzigen.

Je kunt een kolom weggooien door hem leeg te maken (klik op het kruisje van het vakje dat je weg wilt halen), en vervolgens klik je op het - teken in de rij. Nu verdwijnt de kolom die je hebt weggegooid en worden automatisch de kolommen die over zijn verdeeld over de rij, dus van 3 naar 2 bijvoorbeeld.