Onderhoud WordPress website 

Het up-to-date houden van de website is erg belangrijk voor:

• het toegankelijk houden van de site
• de werkbaarheid van alle plug-ins
• de compatibiliteit met de bekende webbrowsers
• de vindbaarheid op Google
• VEILIGHEID

Voor oude versies van WordPress worden geen veiligheidsupdates meer gemaakt en je website loopt dan het risico overgenomen (gehackt) te worden.

Updates:

Voor jouw site komen voor de volgende onderdelen updates beschikbaar:
WordPress algemeen, plug-ins en het thema.

Updates verschijnen vanzelf in beeld en je kunt ze ook uitvoeren. Het is echter wel altijd mogelijk dat site, thema en/of plugins daarna niet meer (goed) functioneren. Dit kan bijvoorbeeld komen door updates die iets wijzigen in een plugin waardoor zo’n plug-in niet meer goed werkt met thema of met WP. In dat geval kun je mij inschakelen om te kijken of ik het kan oplossen.

Plug-ins:

In je website wordt gebruik gemaakt van plug-ins, sommige zijn gratis en sommige betaald.

Als er betaalde plug-ins in je website zitten dan moeten de licenties daarvan bijgewerkt worden, ofwel er moet opnieuw betaald worden. Doe je dat niet dan verloopt de ondersteuning en werkt je plug-in op den duur niet meer. 

Een betaalde plug-in kan door mij gekocht worden. Je krijgt dan (jaarlijks) een factuur voor de licentie. Dit doen we altijd in overleg.

Je kunt ook zelf de plug-in aanschaffen en de bestanden naar mij sturen om te uploaden in de site. In dat geval krijg je (jaarlijks) van de plug-in ontwikkelaar een factuur.

Overigens zijn er ook plug-ins die eenmalige aanschaf kosten hebben.

Thema:

Je website is gebouwd op basis van 18-tags PRO, een (betaald) WordPress thema van PootlePress, in combinatie met Pootle Pagebuilder PRO.

(Oudere sites (voor oktober 2017) zijn gemaakt met het thema Canvas van Woothemes. Deze thema's lijken qua bewerking erg op elkaar, het zijn beiden thema's die met een volledig blanco uiterlijk beginnen en waarbij ik de volledige vorm zelf invul (voor een vormgever heel belangrijk!). Canvas wordt sinds oktober 2017 niet meer ondersteund, na vele jaren trouwe dienst gaat Woothemes zich op andere projecten richten.)

18-tags PRO is een thema met zeer veel mogelijkheden. Het gebruiken van dit thema in combinatie met de Pootle pagebuilder PRO maakt het mogelijk een website te maken die zoveel mogelijk is aangepast aan je wensen en huisstijl. 18-tags is gratis, de PRO uitvoering niet. Datzelfde geldt voor de pagebuilder. Dit betekent dat GRAPHX 66 jaarlijks betaalt voor de licentie van zowel thema als pagebuilder. 

Kosten:

Jouw website is inclusief gebruik en updates van thema en pagebuilder, onder twee voorwaarden:

  1. er wordt qua ‘look & feel’ niks gewijzigd aan de site.
  2. er staat een kleine, onopvallende verwijzing naar mijn bedrijf in de footer.

Wil je dit anders dan kan dat uiteraard, het is jouw website, maar dan bereken ik een jaarbijdrage van €85 (ex btw) voor de thema- en pagebuilderlicentie (samen). Je kunt ook een eigen licentie aanschaffen, de kosten zijn dan $99 per jaar voor het thema en hetzelfde bedrag voor de pagebuilder.

Website up-to-date houden

Het up-to-date houden van je website kan op 2 manieren:
• Op uur basis: als je mij opdracht geeft iets aan de site te doen rekenen we gewerkte uren af.
• Je sluit een onderhoudscontract af.

Het is aan jou om te beslissen of je de website wel of niet laat onderhouden. GRAPHX 66 is hiervoor niet verantwoordelijk, tenzij je een technisch onderhoudscontract hebt afgesloten.

LET OP: Een website die niet onderhouden en regelmatig bijgewerkt wordt geeft op den duur veel problemen!

Bekijk hier de prijs en specificaties van een onderhoudspakket.