Lees dit eerst!

WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Een CMS maakt het aanpassen van tekst en publiceren van berichten (nieuws, blog) eenvoudig, ook als je geen of weinig ervaring hebt met websites. 

In deze handleiding leg ik je (o.a.) uit hoe je:

  • Pagina’s (tekst) bewerkt 
  • Berichten maakt
  • Afbeeldingen toevoegt
  • Zoekmachine optimalisatie regelt
  • Een back-up maakt

Thema

Jouw website is gemaakt op basis van een thema. In een thema worden de werking en het uiterlijk van de site vastgelegd in de code. De kleur van de tekst, van de kopjes, de plaats waar het menu zich bevindt etc. Het leuke van het thema wat ik gebruik is dat je zowel vanaf de achterkant als vanaf de voorkant je website kunt bewerken.

De achterkant (back-end) ziet er zo uit:

De voorkant (front-end) is wat je ziet als je als bezoeker naar de site kijkt. Om iets aan te kunnen passen moet je natuurlijk ingelogd zijn.

Aanpassingen

Zijn er uitgebreidere aanpassingen aan de website nodig neem dan contact met mij op (06-40302453 of via e-mail). Ik laat altijd van te voren weten óf en hoeveel kosten er verbonden zijn aan eventuele aanpassingen.

Onderhoud

LET OP: Je bent in principe ZELF verantwoordelijk voor het onderhoud van je website! Hieronder valt ook het up-to-date houden van de site m.b.t. het gebruikte publicatieplatform (WordPress). Je kunt ook het onderhoud aan mij overlaten. Kosten hiervoor zijn een tientje per maand. Ik hou dan je website technisch continue en volledig up-to-date. Een stuk rustiger voor jou! Extra informatie m.b.t. beveiliging, updates en back-ups vindt je hier. 

Toegang tot website

Standaard geef ik je bij het opleveren van een website toegang tot het aanpassen van berichten en pagina’s. Wil je meer doen dan kan dit uiteraard, het is jouw website. Vraag me dan om een uitgebreidere toegang. Deze handleiding is daar niet voor bedoeld, wil je meer dan moet je zelf even op onderzoek uit naar het functioneren van WordPress.

Disclaimer

Ik heb deze handleiding met de grootst mogelijke zorg samengesteld maar aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuist gebruik of verkeerde interpretatie. Deze handleiding is enkel bedoelt om je op weg te helpen.

Actie bij oplevering website

Ik hoor graag binnen maximaal 14 dagen na oplevering of je tevreden bent met de gemaakte opzet. Eventuele aanpassingen doe ik dan nog voor je, daarna krijg je van mij de factuur toegestuurd.

NB: Tekstaanpassingen/tekstcorrecties vallen niet onder deze aanpassingen! Lever je tekst dus goed aan bij de start en later kun je alles zelf aanpassen.


lees de handleiding