Gekopieerde tekst plaatsen

Gekopieerde tekst plaatsen

Als eerste een stukje uitleg over het plaatsen van tekst. Als je namelijk gekopieerde tekst in je site wilt plaatsen dan moet je niet direct gekopieerde tekst in de editor plakken. Gekopieerde tekst brengt altijd opmaak code met zich mee die we niet in onze website willen hebben. Er zijn 2 manieren om dit voor elkaar te krijgen:

Kladblok of notepad (de makkelijkste methode)

Plak de gekopieerde tekst eerst in een kladblok of notepad. Dit is een programmaatje wat standaard in Windows zit en waar tekst geen enkele opmaak mee krijgt. Kopieer de tekst vervolgens opnieuw en plak hem in de editor. Je bent nu alle opmaak kwijt.

De volgende 2 stukjes uitleg kun je mogelijk beter lezen en toepassen als je er aan toe bent om tekst te plakken in je bericht of pagina. Je weet dan in ieder geval alvast waar je het kunt vinden.

Gekopieerde tekst plaatsen back-end

Kies nu voor ‘ tekst’  i.pv. ‘ visueel’  in de linkerbovenhoek van het tekstveld.
Plak hier je gekopieerde tekst. Alle opmaakcode is nu verdwenen.
Ga vervolgens terug naar de visuele editor en edit je tekst (H1, H2 etc).

Gekopieerde tekst plaatsen front-end

Ga met de muis naar het icoontje in de linkerbovenhoek van het tekstveld. Er komen icoontjes te voorschijn, eentje daarvan is een potloodje. Klik op het potloodje en je komt terecht in een klom links op je scherm met 3 opties, klik op editor.
Je komt nu terecht in een andere editor, namelijk eentje waarbij je kunt kiezen tussen visueel of tekst. Kies nu de teksteditor. Plak hier je gekopieerde tekst. Alle opmaakcode is nu verdwenen.
Ga vervolgens naar de visuele editor en edit je tekst (H1, H2 etc), of ga terug naar je bericht en bewerk daar verder.